Un acte organitzat per la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, amb col·laboració de l’Abadia de Montserrat, per commemorar els 800 anys del primer pessebre de la història
Gairebé un mes abans que arribin les festes de Nadal, aquest diumenge 19 de novembre, la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya durà a terme al Monestir de Montserrat un Pessebre Vivent Gegant amb prop de 900 figurants.
L’acte, que aplegarà per primera vegada a 33 Pessebres Vivents de Catalunya en un muntatge únic i conjunt amb gairebé 900 figurants provinent d’arreu de Catalunya, servirà per commemorar l’efemèride dels 800 anys del primer Pessebre Vivent. Un fet que va tenir lloc el 1223 de la mà de Sant Francesc d’Assís quan va escollir una cova de la població de Greccio (Itàlia) com a escenari per representar-hi el naixement de Jesús.
El Pessebre Vivent Gegant tindrà lloc a l’entorn del Monestir de Montserrat (entre les places de Sant Jordi, del Museu i de Santa Maria) i l’entrada serà gratuïta. Les escenes es podran veure en dos torns de 10 a 11h del matí i de 12 a 13 h del migdia. Un itinerari circular conduirà als visitants per una mostra de diverses escenes com el campament romà, l’anunciació als pastors, l’establia, el mercat i els oficis, els gladiadors o el temple romà, entre d’altres.
Participaran en aquest muntatge membres dels Pessebres Vivents de Bàscara, Brunyola, Calonge, Cànoves i Samalús, Canyelles, Castell d’Aro, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, Fontcoberta, Jesús, Joanetes, L’Espluga de Francolí, La Pobla de Montornès, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Linyola, Maçanet de la Selva, Pont Llarg de Manresa, Martorelles, Pals, Polinyà, Premià de Dalt, Salou, Santa Maria d’Oló, Sant Martí de Llémena, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Ribes, Tona, Vila de Rupit, Vila-Sacra i Viladecans.
Tret de sortida a la temporada de Pessebres Vivents
El Pessebre Vivent Gegant servirà també com a acte de presentació de la temporada. Enguany, les representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’estendran a 44 poblacions. Per províncies, Barcelona aglutina la majoria de representacions amb funcions a les poblacions de Cànoves i Samalús, Canyelles, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Pont Llarg de Manresa, Martorelles, Món Sant Benet, Polinyà, Premià de Dalt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria d’Oló, Tona, Vila de Rupit i Viladecans. A la demarcació de Girona es faran escenificacions a Bàscara, Breda, Brunyola, Calonge, Castell d’Aro, Celrà, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Navata, Pals, Peralada, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Vila-Sacra i Vilavenut. A les terres de Tarragona hi haurà Pessebres Vivents a Jesús, La Pobla de Montornès, Masia de Castelló, Salou i Sant Jaume des Domenys. I a la província de Lleida es faran representacions a Sant Guim de la Plana i a Prullans de Cerdanya.
En total, la Federació posarà a la venda aquesta temporada 125.000 entrades, la meitat de les quals es podran adquirir a partir del 19 de novembre de forma anticipada per internet a www.pessebresvivents.cat. La resta d’entrada es podran adquirir presencialment a les taquilles de cada Pessebre Vivent.