L’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) es constitueix per la integració voluntària de qualsevol entitat que organitzi un Pessebre Vivent. En paraules del president de la coordinadora, Jordi Filella, formar part de l’associació significa “situar els petits pobles d’entorns naturals i medievals en el mapa cultural català, dinamitzar l’economia de la zona, obrir-los a la ciutadania”.
On fem representacions enguany.
L’ACPVC té com a finalitat la coordinació i promoció de les representacions de Pessebres Vivents i porta a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i/o la relació entre ells.
Actualment l’associació està formada per 42 entitats, algunes amb representacions tan antigues com la de l’Associació de Castell d’Aro, que va iniciar el seu pessebre vivent l’any 1959, i la de Sant Fost de Campsentelles, al 1967.
Per això l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya és l’entitat amb el pessebre vivent més antic de Catalunya, tot i que com a coordinadora es van iniciar les representacions al 1991.
L’entitat forma part del Consell de l’Associacionisme Cultural, juntament amb la resta de federacions d’entitats culturals de Catalunya. Actualment les entitats que formen part de l'ACPVC són: Amer - Bàscara –Breda – Brunyola - Canyelles - Castell d’Aro - Corró d’Avall – Els Prats de Rei - Fontcoberta – Jesús – Joanetes – L’Espluga de Francolí – La Pobla de Lillet – La Pobla de Montornès – La Torreta – Les Gunyoles d’Avinyolet - Les Torres de Fals – Linyola – Manresa – Martorelles – Navata – Pals – Peralada – Peramola – Polinyà -Premià de Dalt - Prullans de Cerdanya -Rupit - Santa Pau - Sant Adrià de Besòs - Sant Feliu de Llobregat – Sant Feliu del Racó – Sant Fost de Campsentelles – Sant Guim de la Plana – Sant Martí Vell - Sant Quintí de Mediona – Sant Pere de Ribes – Tona – Valls – Vandellòs – Viladecans – Vilavenut